SARAH CHARALAMBIDES
Sarah Charalambides (Hoorn, 1986) is grafisch vormgever en kunsttheoreticus. Ze studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en is sindsdien werkzaam als freelance grafisch ontwerper in en rondom het terrein van de hedendaagse kunst.

Haar werk heeft een groot redactioneel aspect; het concept speelt een grote rol en ze werkt graag vanuit de inhoud. Ze studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam om haar kennis over moderne en hedendaagse kunst te verdiepen en promoveert momenteel in Visual Cultures aan Goldsmiths, University of London. Sarah is bekend met verschillende manieren van denken en werken. Haar conceptuele denkvermogen stelt haar in staat om idee├źn naar vorm te vertalen. Daarnaast doet ze academisch onderzoek naar kunsttheorie en filosofie. Op deze manier realiseert ze zich dat wetenschappelijke betrokkenheid bij kunst en cultuur en de praktische uitvoering ervan in elkaars verlengde liggen, elkaar overlappen en elkaar verrijken

Sinds 2009 geeft ze op Buitenkunst workshops beeldende kunst, soms met een grafische inslag. Daarbij onderzoekt ze de grens tussen grafische vormgeving en beeldende kunst. Deze is vaak diffuus en vaag; wanneer is iets toegepast, wanneer is het autonoom?

Lees hier het programma van 2018